Diëtist met gewicht schaal en apple​​​ foto
Als je een carrière als diëtist overweegt, bedenk dan dat er een gespecialiseerde tak voor jou bij zit. Wat is het beroep van diëtist en waarin ben je gespecialiseerd?
De belangrijkste specialiteit van een diëtist is voedingsinterventie. Daarom werken diëtisten in de eerstelijnszorg of zelfs in veel verschillende specialismen zoals revalidatie, kindergeneeskunde, musculoskeletale geneeskunde en nog veel meer.
De opleiding tot diëtist bestaat uit een postsecundaire opleiding die leidt tot een diploma op een beroepsgebied. De meerderheid van de diëtisten zijn eerstelijnszorg beschermers, maar kunnen er toch voor kiezen om in een geriatrische hoedanigheid te werken. Er zijn ook verschillende andere specialisaties die fillers zijn in de mate dat er een extra pre-professionele specialiteit die op zijn beurt leidt tot een graad en licenties die meer gespecialiseerd zijn. Er zijn ook hulpmiddelen die vergelijkbaar zijn met dierenartsen, zoals een dierentrainer of een diëtist-assistent.
De meeste diëtisten zullen een soort van seminars en onderzoekslaboratoria bijwonen. U moet waarschijnlijk een Bachelor’s degree en eventueel wat postsecundaire opleiding. De gespecialiseerde diëtisten zullen meestal naar universiteiten en hogescholen gaan voor twee jaar. Daarna moeten zij worden gecertificeerd door een professionele raad. Diëtetiek is een leefstijlbenadering. Dit wordt soms ook gezondheidsbevordering genoemd, en dit in tegenstelling tot epidemiologen. Het beroep van diëtist houdt zich echter niet bezig met medische gezondheid, maar met het helpen van mensen bij het bereiken van een optimaal welzijn. Hier volgen enkele van de gezondheidskwesties waarbij diëtisten kunnen helpen:
Diabetes helpen voorkomen – er is geen genezing voor diabetes, maar de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging en de juiste soorten voedsel kunnen helpen om de risico’s op diabetes te verminderen.
De bloeddruk helpen verlagen – dit is vooral belangrijk voor mensen die andere problemen hebben, zoals zwaarlijvigheid. Lichaamsbeweging, een aangepast dieet en het beheersen van de zoutinname zijn belangrijke factoren bij het helpen verminderen van een hoge bloeddruk.
Mensen met osteoporose te helpen – Dit ernstige probleem wordt niet aangepakt door de osteopathie. Juiste lichaamsbeweging, gezonde voeding en het hebben van de juiste vitaminen en mineralen zijn sleutelfactoren bij het helpen herstellen en versterken van iemands botten
Werken met mensen die prostaatkanker hebben -Dieet, lichaamsbeweging en andere factoren zijn essentieel bij het helpen van mannen met prostaatkanker. Diëtisten kunnen advies geven over dieet en voeding, maar ook de mentale en spirituele aspecten van welzijn zullen deze mannen helpen.
Wat kunnen diëtisten doen?
De rol van diëtisten is om mensen te helpen gezonde veranderingen in hun levensstijl aan te brengen. Deze veranderingen zullen niet alleen het risico op chronische ziekten verminderen, maar ook het algemene gevoel van gezondheid bij de mensen verbeteren. Dit geldt vooral voor mensen met overgewicht. Sommige diëten zijn zeer restrictief van aard, terwijl andere zeer flexibel zijn. Uiteindelijk vermindert een dieet het risico op de chronische ziekten, terwijl het gezonde leven van het individu behouden blijft of zelfs verlengd wordt. Hier zijn enkele van de activiteiten die door diëtisten kunnen worden gedaan:
Gluten eliminatie -dit is een aandoening die individuen in staat stelt om te controleren op de aanwezigheid van gluten in voedingsmiddelen.
Gluteneliminatie is erg populair geworden onder lijners omdat het de symptomen van verschillende ziekten elimineert. De meest voorkomende eliminatie aandoening is Coeliakie. Coeliakie is een schimmelachtige aandoening, die meestal zeer gevoelig is voor gluten.Gluten eliminatie reinigt het lichaam door het verwijderen van afvalstoffen die zich in het lichaam ophopen. Ook de spijsvertering wordt door deze methode verbeterd.
Gluten eliminatie is effectief gebleken bij het verlichten van het ongemak en de pijn veroorzaakt door reumatoïde artritis. Gluten eliminatie is bekend dat het zeer nuttig is bij het verergeren van kleine kwalen zoals voedselallergieën.