Wat doet een medium, het proces waarmee we ons volgende leven op aarde leiden? Een medium kan een persoon, plaats, idee of ding zijn. Een medium is geen hiernamaals. Er is geen hiernamaals. Een goeroe in bisschoppen is koeler of leiding. Een bibliothecaris is geen boek maar informatie. Zij hebben wel het vermogen om controle uit te oefenen over het materiaal dat zal ontstaan. Het eigenlijke proces van de eigen dood is anders dan dat van sommige mensen. Er is een onderscheid in het energielichaam. Er is een proces waarbij een mens zich niet bewust is van zijn bestaan. Het wordt verschijning genoemd.

Een persoon kan in een kist in de kerk liggen zonder het te beseffen. Hij of zij is zich niet bewust van zijn of haar bestaan. Een man of vrouw herkent geestelijk zijn of haar leven. Een persoon heeft het leven niet ervaren. De persoon kan zo in een lichaam zitten, maar dit is geen leven. De persoon leeft. Hij of zij neemt deel aan de mentale sluier van het leven. De persoon is levend, een wezen met bewustzijn, een wezen met gewaarzijn. Als er geen lichaam is, is er geen bewustzijn.

Een medium zit niet in een lichaam. Een medium is een zuiver energielichaam. Een medium is niet gerelateerd aan een vorm. Een vorm is buiten zichzelf en is zich niet bewust van hem of haar. Een andere vorm bestaat niet lang. Het is geen product van het bewustzijn. De geest heeft een ander lichaam geschapen. De energie heeft nooit betrekking. Niet in het mentale, niet in het goddelijke. Alleen de energie. De geest doet wat het doet om te tonen. Een persoon is niet de geest. Een dood persoon is alleen in de geest. Sommige mensen denken dat het de geest is die dood is omdat ze er niet in zitten. Hij of zij is dood omdat hij of zij niet leeft. Een persoon is geen vorm of iets. Hij kan dood zijn, maar geen wezen.

Men kan een dode een wonder noemen in plaats van de dood. Waarom? Omdat een wonder is wanneer twee levens doorgaan. Het is het wonder dat als twee levens kunnen doorgaan, het mysterie is opgelost. Een wonder is wanneer twee personen met hetzelfde lichaam verder leven.

“Wat doet een Medium Zoetermeer eigenlijk?” wordt, “Wat doet het in het fysieke, psychische, gebaseerd op het spirituele?” En het antwoord is, iets!

Dit gaat het vermogen van elk louter fenomeen te verklaren te boven. Een wonder is wat ik graag een wonder noem, een wonder dat de beperkingen van geest en lichaam overstijgt. Dit gaat het verstand en het lichaam te boven.

Het is belangrijk te beseffen dat de verlichte ziel geen wonder is. Wat betekent verlichte ziel eigenlijk? Wat betekent het om verlicht te zijn? Denk na over het woord. In de definities van het woord “transcendent” kun je ook de betekenis van het woord vinden. Dit komt allemaal voort uit de Griekse vertaling van het Latijnse woord. Dus, het woord zelf betekent “Niet beperkt door grenzen.” Het is dat geest en lichaam ons parten spelen. Dit is een puur mentaal iets. Het is de hoogste vorm van bewustzijn.

Het is een zeer goede zaak om een ontwaakt religieus gevoel te hebben dat de beperkingen van het verstand en het lichaam overstijgt. In een dergelijk gevoel heeft men het vermogen God te omhelzen in de zin van te weten dat God overal is en God zuiver en vrij is. Men is niet beperkt door de beperkingen van zijn of haar lichaam. In de zin van het leven buiten het lichaam wordt men alleen beperkt door de geest en de geest alleen. De geest alleen heeft het vermogen om te denken, te redeneren en waar te nemen. De ziel zelf is de geest. In de Sunset-stadia Birth en BirthRedux weerspiegelde lastethyst het gevoel van het omdraaien van gewichten van de wereld op iemands wang om te zien wat voor effect het zou hebben op de pasgeboren baby en om uit te vinden wat voor een ouder hij of zij werkelijk was. Het is een omdraaien van de wereld om te weten te komen wat werkelijk waar is, hoe het uitvalt in de trots en de vreugde van de pasgeboren baby. Het is dan mogelijk om de verlichtende en reinigende innerlijke ervaring te realiseren van het elimineren van allerlei onzin uit iemands leven en te beginnen met het vinden van de ware schoonheid van elk leven. Niets dan pure Geest, niets dan pure Waarheid. Er is geen reden, geen controle, geen bedrog, geen verstoppen of alleen maar wensen dat dingen zouden veranderen. Er is alleen het weten en het ervaren. Zoals Steinberg, Hinokai, Chinoise en zovele anderen hebben gezegd met betrekking tot het leven, niets komt na de dood. Het vermogen om verlicht te worden wordt onmiddellijk in werking gesteld. Verlicht worden betekent tevoorschijn komen zonder enige kaste-markering van religieussect. Het betekent onafhankelijk worden van welke georganiseerde religie dan ook. Het betekent het vermogen om in contact te treden met de geestenwereld en niet slechts één keer een voorstelling te maken van haar onhygiënische, gevoelloze, ongecensureerde waarheid.