Aanbouw woning

In de periode tot 1980 produceerden zeer weinig bedrijven woningen die mensen konden vervangen zonder hulp van buitenaf. De grote Aanbouw woning bouwers hadden over het algemeen alleen hun eigen voorraad, maar dit waren zeer zelden wat vroeger “End Model” woningen werden genoemd. In plaats daarvan werden de woningen van de serie End gebouwd en voltooid met behulp van de ambachten die eerder het huis van de eerdere bouwer hadden voltooid, meestal in een andere staat maar met dezelfde opzet.

Dit kan een verwarrende situatie lijken omdat de eerdere “voorraad” woningen waarschijnlijk werden gebouwd met verschillende ambachten voor verschillende redenen en als zodanig gebruikten zij verschillende ontwerp lay-outs en functies. Ter illustratie, een van de oorspronkelijke huizen in art-decostijl werd gebouwd over het gevaarlijke en uiterst slechte ontwerp dat anTangkamers of “mortelmuren” (waarGeenVoetenin patches) toeliet.

Over het algemeen wisten of konden de vaklui deze vreemde ontwerpen niet redden en veel van de oudere huizen werden gewoon opgetrokken waar geen gewone muur kon worden opgericht en in het slechtste geval om een indeling te bedekken – waardoor regelmatig vreemde spleten ontstonden.

De voorraad huizen voor decoratie was zelden passend van karakter en bevatte bijna altijd, behalve wanneer ze voor een latere periode in bezit waren, vreemde en vaak grove interieur-elementen die in latere huizen niet voorkwamen.

Elk was, in wezen, een decoratieproject zonder de kenmerken van het latere echte ontwerp waardoor het er zo drastisch anders uitzag.

Nu, dertig jaar later en dit is over het algemeen een ontwerper, binnenhuisarchitect of binnenhuismeubelspecialist die ofwel studeerde ofwel leefde in de stijl van Art deco. U zult merken dat de meeste kenmerken van woningen in dit tijdperk zeer open en plattegrond georiënteerd zijn.

Vaak zijn deze zeer open kenmerken te vinden in de entree en woonruimtes. De hoek van een woonkamer met een vaste trap wordt gebruikt omdat het nu praktisch onmogelijk is om deze hoek te gebruiken om deuren of stoelen in en uit te schuiven – een must voor keukens en vooral in oudere stijlen.

Veel van deze oorspronkelijke kenmerken werden vaak overgenomen in latere ontwerpen zoals de Britse weatherboard stijl die zeker veel schuiven mogelijk maakt wanneer in gebruik. Veel buurthuizen werden in deze stijl afgewerkt.

Een zeer vreemd effect doet zich voor in de Art deco architectuur waar bepaalde delen van een kamer werden opgebouwd uit zeer dunne muurdelen die zijn weggesneden om muurinbouwen mogelijk te maken die de organisatie van de woning verlengen.

Dit is echter zeer raadselachtig en moeilijk uit te leggen aan een beginnende koper, aangezien deze “art deco”-stijl geenszins gebruikelijk is in huizen van vandaag.

De beste manier om deze stijl van huizen te bekijken is om met een De-egalisator rond een woning te lopen terwijl u langzaam meubels verplaatst en tussen ruimtes – u zult vreemde kenmerken zien zoals krulstaven die werden uitgesneden om een ingang te bedekken of sierlijk lijstwerk dat opgaat in de muren.

Het vreemdste voorval was toen ik een woning inspecteerde waar de eigenaar van het pand een vakkundig oog voor detail had (in tegenstelling tot mijzelf) en ik hem er (helaas) aan moest herinneren dat hij een woning te koop had staan in zijn straat – voor nog een maand!

Welnu, deze kwestie kan het best in perspectief worden geplaatst aan de hand van de volgende situatie.

Mijn cliënt was geïnteresseerd in de aankoop van een kleine woning gelegen op een hoekperceel. Het huis was kegelvormig, zoals alle huizen van dit type. De voorkant van het huis was het gebruikelijke vierkant en de achterkant van het huis was een klein gazon omgeven door bomen en een oprijlaan.

In de voortuin stond een ongewoon object – een prachtig Huwelijksobject……Bedekt met gouden varens, ze waren 2,2 m hoog en zaten op 2 geplante varens op 8,7 m lang. Ze waren zo geplaatst om hun nogal zachte omgeving te maximaliseren en ook om een beetje sfeer aan de frontletting toe te voegen.

Ik moest er even voor gaan zitten en mijn “verrassende” klant vroeg me “ik heb een paar eisen” en legde uit dat hij niet wilde dat ik verder ging dan zijn beschrijving van het huis als “de arbeiders van de plaatselijke ijzerwinkel bij mij in de buurt houden de dingen netjes opgeborgen zodat ze niet struikelen” ……

Nou, door een geluk bij een ongeluk, was dit niet te ver van de waarheid en hoewel het echtpaar en ik natuurlijk geen idee hadden dat het spiegelgedachten waren, was de koper blij om door te gaan naar de biedingstafel.

Nou de grootste vraag is natuurlijk wat het geld zou kunnen zijn, maar dit huis was eigenlijk gewild door de eigenaar en het was Dogged het tot de tijd dat het klaar was om te worden getoond!!!

Hopelijk soortgelijke situaties zullen niet worden aangetroffen en ik ben zeker blij dat dit waarschijnlijk kan worden rechtgezet vrij snel met een professionele Surveyor, maar het alternatief zou zijn voor de verkoper om een verkoop te verliezen alleen maar omdat ze ingestemd met en ondertekend een alternatieve woning waarin ze gewoon gevisualiseerd wat ze wilden in hun huis.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)